Косметикадағы салицил қышқылы

Бірнеше онжылдық бұрын, косметика индустриясы соншалықты кең дамымаған кезде, дәріханадан салицил қышқылымен бет безеулерін кептіруге тура келді. Бүгінгі таңда кез-келген маман бұл проблемалы теріге арналған ең нашар өнім деп айтады, бұл оның жағдайын нашарлатады. Бірақ кенеттен косметикалық брендтер осы зат бар өнімдерді бөртпелерден құтқару ретінде ұсына бастады. Неліктен дәріхана өнімі жаман, ал тоник немесе гель жақсы? Қане, бірге анықтайық.

Салицил қышқылы дегеніміз не

Салицил қышқылы-түссіз кристалдар. Олар суда нашар ериді, бірақ сонымен бірге этанолда жақсы ериді. Сондықтан дәріхана формуласы тек агрессивті әсерімен ерекшеленетін алкоголь түрінде болады. Бастапқыда итальяндық химик Рафаэль Пирия талдың қабығынан зат бөлді. Содан кейін ол оны фенолдың органикалық натрий тұзынан зертханалық жолмен синтездей бастады. Косметикалық өнімдердің жапсырмасында Salicylic Acid жиі кездеседі.

Салицил қышқылының қасиеттері

Құрамында Salicylic Acid бар Косметика безеулермен, комедондармен майлы терісі бар адамдар үшін қажет. Мұндай өнімдердің басты артықшылығы-қабынуға қарсы әрекет. Сонымен қатар, бұл жерде бөртпелермен күресу үшін басқа заттармен салыстырғанда тиімді және жылдам. Уақытылы қолданған кезде белсенді компоненттер тері тесігіне еніп, патогенді бактерияларды өлтіреді, безеудің қабынуына жол бермейді.

Негізгі қасиеттері:

  • микробтарға қарсы әрекет көрсетеді;
  • эпидермистің өлі бөлшектерін қабыршақтайды;
  • рельефті тегістеуге ықпал етеді;
  • қабынуға қарсы әсер етеді, бөртпелердің пайда болуына жол бермейді;
  • себумның артық мөлшерін шығаруға, сондай-ақ кеуектердің тарылуына ықпал етеді;
  • жасушаның жаңару процесін тездетеді;
Салицил қышқылының қасиеттері

Қыз бетіне сарысу жағыт тұр

Салицил қышқылы безеулерді құрғатады, бірақ этанол көп мөлшерде сау жерлерді құрғатады, артық майды өндіруді ынталандырады. Сондықтан мамандар дәріханадан алкоголь өнімдерін қолдануға үзілді-кесілді қарсы.

Бірақ бұл зат бар косметика құрамында қосымша компоненттер бар, соның арқасында ол жұмсақ әрекет етеді, эпидермисті тітіркендірместен қабынуды жеңілдетеді.

Қолданудың негізгі ережелері:

  • тазартуға арналған өнімдер, тониктер — таңертең және кешке;
  • гельдер-таңертең және кешке тазартылған бетке немесе проблемалық аймаққа ғана;
  • пилингтер — егер нақты өнімнің нұсқаулығында өзгеше көрсетілмесе, 7-10 күнде бір рет;
  • дақтарды емдеу қажет болған жағдайда тек қабынған жерлерде қолданылады.

Қолдануға қарсы көрсеткіштер

Егер сізде бұл затқа төзбеушілік болса, сондай-ақ теріңіз сезімтал болса және құрғақ болса, салицил қышқылын қолдануға болмайды. Айқын реакция кезінде қолдану туралы кеңес алу үшін маманға хабарласқан дұрыс.

Өнімге шолу

Салицил қышқылы бар өнімдер себумның артық өндірілуі, тері саңылауларының бітеліп қалуына бейімділігі, комедондардың пайда болуы, акне бар майлы теріге күтім жасауға арналған.

Гельдер, осы компоненті бар тониктер тез қабынуға қарсы әсерге ие, безеуді құрғатады. Мұндай өнімдерді үнемі қолдану сыртқы келбетті жақсартуға көмектеседі.
Егер сізде осы белгілер болса, қолдану ұсынылады:

  • артық себумы бар майлы тері түрі;
  • кеңейтілген тері тесігі;
  • қара нүктелер;
  • шық және жабық комедондар.

Құрамында салицил қышқылы бар косметикалық өнімдер*:

  • Essentials by ARTISTRY™ Проблемалы бетке арналған сергітуіші тониктің құрамында комедондар мен безеулердің пайда болуына түрткі болып, саңылауларды жиі бітейтін майлар жоқ. Өнімнің негізі-лимон, салицил қышқылы, алоэ. Мұндай композиция тері тесігін жақсы тазартуға, олардың көрінуін азайтуға, қызаруды кетіруге мүмкіндік береді. Өнім майдың өндірісін қалыпқа келтіруге көмектеседі, эпидермистің өлі жасушаларын қабыршақтайды, майлы жылтырды жояды, бұл бетке сау көрініс береді. Тоник қолданғаннан кейін балғындық сезімі пайда болады, тері күңгірттенеді. РН деңгейі 3,7-4,7 құрайды, бұл өнімді майлы, сезімтал және бөртпелерге бейім теріні жақсы етеді. Тоник тазартудан кейін таңертеңгі және кешкі күтімде қолданылады, мақта дискісінің көмегімен бетке қолданылады.
  • Essentials by ARTISTRY™ Проблемалы бетке арналған гельдің құрамында май шығаруды қалыпқа келтіруге ықпал ететін, майлы жылтырды кетіретін, қызаруды басатын, теріге дені сау түр беретін компоненттердің бірегей кешені бар. Формуланың негізінде — гамамелис, салицил қышқылы, көк шай. Гель жеңіл консистенцияға ие, тез сіңеді, құрғатпайды. Безеуді тудыратын хош иістер мен майлар жоқ. Керісінше, өнім қабынуға қарсы және тыныштандыратын әсерге ие. РН деңгейі 3,6-4,4 құрайды, бұл өнімді майлы, сезімтал және бөртпелерге бейім теріге жақсы етеді. Гель сергітуден кейін таңертеңгі және кешкі күтімде қолданылады. Оны бүкіл бетке немесе тек проблемалық аймақтарға қолдануға болады.

Безеулерге және терінің басқа да кемшіліктеріне қарсы күресте Artistry™ косметикалық өнімдері сіздің адал көмекшілеріңіз болады!

* Тауарлардың бар болуы өзгеруі мүмкін. Тауарлардың ұсынылған бейнелері олардың нақты сыртқы түрінен ерекшеленуі мүмкін. Тауарлар туралы толық ақпаратпен 8-800-070-55-08 телефоны бойынша немесе kz.amway.com сайтында танысуға болады.


Сондай-ақ біліңіз: